Γλειφιτζούρια με μπεζέδες!
Γεια σας και πάλι!!! Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω αυτά τα τέλεια γλειφιτζούρια που έκαναν θραύση στο παιδικό πάρτι γενεθλίων της μικρής μου αδερφής! Τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν και από την όψη αλλά και από τη μαστιχωτή γεύση τους!Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
190 γρ. ασπράδι αυγού 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 190 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουερ Άρωμα τις αρεσκείας μας Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Καθαρίζουμε πολύ καλά τον κάδο του μίξερ και το σύρμα που θα χτυπήσουμε τα ασπράδια.Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει όγκο και να κάνει κορυφές περίπου για 15' με 20'
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Τέλος προσθέτουμε το άρωμα που θέλουμε,εγώ χρησιμοποιώ μαστίχα Χίου και το χρώμα ζαχαροπλαστικής ,αν θέλουμε!!!Εγώ εδώ χρησιμοποίησα κόκκινο χρώμα.
Στη συνέχεια τοποθέτησα τη μαρέγκα σε κορνέ και έφτιαξα ροζέτες που στο κέντρο τους τοποθέτησα ξυλάκι σουβλακιού και πασπάλισα με πολύχρωμη τρούφα!
Ψήνουμε στους 90 βαθμούς για περίπου 1 με 1:30 ώρα μέχρι να ξεκολλάνε οι μπεζέδες από τη λαδόκολλα!
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου