Πολτός σκόρδου
Πολτός σκόρδου
Υλικά:
3 κεφάλια σκόρδο
6-7 κσ ελαιόλαδο
1/2κγ αλάτι
Πως το κάνουμε:
Αφαιρούμε τα πολλά φύλλα και κόβουμε λίγο από πάνω και λίγο από κάτω.
Βράζουμε και 10'.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε όπως είναι να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε.
Βάζουμε το σκόρδο στο μούλτι μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε.
Τοποθετούμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βάζο και από πάνω το καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω το ελαιόλαδο για να μην μουχλιάσει ο πολτός.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο όπου και το συντηρούμε.
Κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε τον πολτό θα φροντίζουμε να μένει και καλυμμένος με ελαιόλαδο για να μην χαλάσει.
1 κγ ισούται με 1 σκελίδα σκόρδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου