Βασιλόπιτα -Τσουρέκια Ίδια ζύμη-Υπερτέλεια γεύση!!!!!

Η Βασίλισσα  Βασιλόπιτα!!!!




Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κουτιά(μετράμε από το ζαχαρούχο) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1κγ κακουλέ
1κγ μαχλέπι
1κγ μαστίχα

1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
200γρ μαγιά νωπή
1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι
3 κουτιά ζεστό νερό

Πως το κάνουμε:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα,τη ζάχαρη,τα αυγά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε και το λάδι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη μαγιά και το χλιαρό νερό.
Προσοχή όχι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά και δεν θα φουσκώσει,ούτε όμως και παγωμένο νερό γιατί δεν θα φουσκώσει ποτέ!

Ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει καλά η μαγιά!

Προσθέτουμε μέσα στη λεκάνη με τη μαγιά, το μείγμα της κατσαρόλας.

Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το κακουλέ που το έχουμε τρίψει στο μούλτι.
Εγώ το κοσκινίζω για να μην έχει μέσα μεγάλα κομμάτια η ζύμη.

Συνεχίζουμε με το μαχλέπι

Και τη μαστίχα που την έχουμε αλέσει στο μούλτι μαζί με λίγη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό και το μπέικιν.

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.
Θα έχουμε μια λεία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Και μετά από 2 ώρες πρέπει να είναι κάπως έτσι!
Βγάζουμε την μεμβράνη και ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.


Στη συνέχεια βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και βάζω ζύμη για τη βασιλόπιτα.


Και αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Αλείφω με ένα κρόκο αυγού και λίγο νερό(γιατί αν μπει μόνο ο κρόκος θα καεί),και σχηματίζω με αμύγδαλα την χρονολογία.

Ψήνω στους 170 βαθμούς για 30' περίπου.

Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μια πηχτή γκανάζ σοκολάτας με 1 συσκευασία κουβερτούρα και 150γρ κρέμα γάλακτος.
Τη ρίχνουμε πάνω από τη βασιλόπιτα και από πάνω τοποθετούμε τους αριθμούς και ότι άλλο θέλουμε, φτιαγμένα μόνο από λευκή κουβερτούρα.


Καλή επιτυχία!!!!

Με τη δόση αυτή βγήκαν και 2 στρογγυλά γεμιστά τσουρέκια,2 μεσαία και 5 μικρά.



Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο ίντερνετ μετά από αναζήτηση για πασχαλινά τσουρέκια και αυτή ήταν η ιδανική!
https://www.sintagespareas.gr/sintages/tsourekia-tis-eyis-apithana.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

'Ετοιμες σάλτσες....πού να τις χρησιμοποιήσω;

Γλειφιτζούρια με μπεζέδες!