Πεινιρλάκια !!!!!!

ΠΕΙΝΙΡΛΙ


ΥΛΙΚΑ:

1 φλ  νερό
2 φλ γάλα φρέσκο
1 κγ κοφτή αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
περίπου 1 κιλό αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
τυρί που λιώνει (τύπου γκούντα, ένταμ κτλ)
ζαμπόν ή γαλοπούλα ή λουκάνικο 
 μανιτάρια -πιπεριές 
σάλτσα

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό,το γάλα,το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε σκληρή αλλά ούτε να κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Επιλέγουμε τη γέμιση της επιλογής μας και ξεκινάμε.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.



  • Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο.



  • Το νερό και το γάλα δε χρειάζεται να είναι χλιαρά, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη και για πολλά ακόμα, όπως πιτσάκια ή πίτσες ή τυροπιτάκια.
    Μπαίνουν στην κατάψυξη: 
    Έτοιμα γεμισμένα. Τα βγάζεις ώρα πριν τα ψήσεις να έρθουν σε θερμοκαρασία δωματίου και ψήνεις ή
    Σκέτη την ζύμη καλά κλεισμένη σε σακουλάκι κατάψυξης. Βγάζεις πολύ ώρα πριν τα φτιάξεις να έρθεις η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου, φτιάχνεις τα πεινιρλάκια σου τα γεμίζεις και ψήνεις.



    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    'Ετοιμες σάλτσες....πού να τις χρησιμοποιήσω;

    Γλειφιτζούρια με μπεζέδες!

    Βασιλόπιτα -Τσουρέκια Ίδια ζύμη-Υπερτέλεια γεύση!!!!!