Μαλακά ψωμάκια για hamburger
Μαλακά ψωμάκια για hamburger
Υλικά:
1,5 φλ. χλιαρό γάλα
1 αυγό
4κσ βούτυρο (60 gr)
2κσ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1κγ αλάτι
500 gr αλεύρι
Για το άλειμμα: 1 αυγό
σουσάμι - βρώμη
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε το γάλα,τη ζάχαρη,τη μαγιά,το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει.
Προσοχή!Αν δεν αφρίσει δεν συνεχίζουμε!
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο αλεύρι το μείγμα της μαγιάς.
Και ζυμώνουμε για 5'-7'.
Το ζυμάρι θα κολλάει αρκετά αλλά δεν θα βάλουμε άλλο αλεύρι!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο μπολ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Αν θέλουμε και παραπάνω ώρα δεν πειράζει.
Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 10 κομμάτια (έτσι θα βγουν 10 ψωμάκια μεγάλα)
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα μπαλάκια ζύμης.
Προσοχή!Να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα.
Όταν έχουν πια φουσκώσει τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και λίγο νερό (για να μην καεί ο κρόκος),και πασπαλίζω με βρώμη ή σουσάμι.
Και τα ψήνω στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20'.
Μόλις βγούν από το φούρνο τα σκεπάζω με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
Είναι πάρα πολύ αφράτα ακόμα και την επόμενη μέρα.
Αφού κρυώσουν μπορούν να μπουν και στην κατάψυξη,μέσα σε σακούλες τροφίμων.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου