Σπανακόπιτα με φύλλο ολικής
Υλικά: για το φύλλο : 400gr αλεύρι ολικής
200 gr νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
αλάτι
για τη γέμιση : 1 κιλό σπανάκι
1/4 φέτα
3 ξερά κρεμμύδια
3 κ.σ άνηθο
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Πως το κάνουμε : Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το νερό,το ελαιόλαδο,το ξύδι και το αλάτι.Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε στη μέση σε 2 μπάλες . Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30' να ξεκουραστεί.
Τσιγαριζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να πέσει ο όγκος του σπανακιου.
Μόλις σωθούν τα υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη για να πέσει η θερμοκρασία,και τον άνηθο.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψάκι.
Στο σπανάκι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω στο ταψάκι. Από πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο που έχουμε ανοίξει. Αλειφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο.
Ψήνουμε στου 200°C για 45' περίπου .
Καλή επιτυχία !!!
200 gr νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
αλάτι
για τη γέμιση : 1 κιλό σπανάκι
1/4 φέτα
3 ξερά κρεμμύδια
3 κ.σ άνηθο
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Πως το κάνουμε : Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το νερό,το ελαιόλαδο,το ξύδι και το αλάτι.Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε στη μέση σε 2 μπάλες . Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30' να ξεκουραστεί.
Τσιγαριζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να πέσει ο όγκος του σπανακιου.
Μόλις σωθούν τα υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη για να πέσει η θερμοκρασία,και τον άνηθο.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψάκι.
Στο σπανάκι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω στο ταψάκι. Από πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο που έχουμε ανοίξει. Αλειφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο.
Ψήνουμε στου 200°C για 45' περίπου .
Καλή επιτυχία !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου