Τάρτα με ντομάτα και μοτσαρέλα
Υλικά:
για τη βάση: 260 γρ αλεύρι
1κγ αλάτι χοντρό
180γρ βούτυρο
1κσ ξύδι
1/4 κούπας νερό
για τη γέμιση: 2 ντομάτες
3 μοτσαρέλες (100γρ η μία)
βασιλικό
αλάτι-πιπέρι- ελαιόλαδο
κουκουνάρια
Πως το κάνουμε:
Για τη ζύμη:Σ'ένα μπολ ενσωματώνω με τα χέρια το αλεύρι και το βούτυρο.
Μετά προσθέτω το νερό,το ξύδι και ανακατεύω.
Τυλίγω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο.
Για τη γέμιση:Κόβω τη μοτσαρέλα σε φέτες και από πάνω βάζω ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Κόβω και τη ντομάτα σε ροδέλες και τους βάζω ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο και το βάζω σε ταψί με λαδόκολλα.
Κυκλικά αρχίζω και βάζω εναλλάξ ντομάτα και μοτσαρέλα και βασιλικό.
Κλείνω κυκλικά τη ζύμη χωρίς να καλύψω τελείως τη γέμιση.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και σουσάμι.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Μόλις βγει από το φούρνο βάζω από πάνω σάλτσα πέστο και κουκουνάρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου