Τούρτα σοκολατα η πιο νόστιμη!!!
Υλικά: για το κέικ
180γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90γρ κακάο
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
300γρ ζάχαρη ψιλή
60ml ηλιέλαιο
190ml ζεστό καφέ εσπρέσσο
190ml ξινόγαλο
2 βανίλιες
2 αυγά
για τη μους σοκολάτα
2 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές νερό ζεστό
200γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 1/2 φλ κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
για το στόλισμα: σαντιγή
τρούφα χρωματιστή
κερασάκια
αμυγδαλόπαστα
Πως το κάνουμε: το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώνουμε τις βάσεις και τα τοιχώματα των δύο φορμών και τοποθετούμε λαδόκολλα στους πάτους.
Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο,τη μαγειρική σόδα και το baking powder και προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη.
στη συνέχεια προσθέστε το ηλιέλαιο,τον καφέ,το ξινόγαλο,τη βανίλια και τέλος τα αυγά χτυπημένα .
Αναμείξτε χρησιμοποιώντας το φτερο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε στις δύο φόρμες και ψήνουμε για 30' ή μέχρι να βάζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρο.
Αφήνουμε να κρυώσουν βάζοντας το κέικ στο ψυγειο για να κόβεται και πιο ευκολα.
Ανακατεύουμε το κακάο με το νερο μέχρι να ενωθούν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων.
Μόλις κρυώσει λίγο η κουβερτούρα την ενσωματώνω στο μείγμα με το κακάο.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με το αλάτι στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να κάνει κορυφές .
Ανακατεύουμε σιγά σιγά το 1/4 από τη σαντιγη στο μείγμα με τη σοκολάτα με ένα σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντυγή και ανακατεύουμε με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω.
Στήσιμο τούρτας:
Αρχικά βάζουμε λιγη μους στη βάση του δίσκου ή στην τουρτιέρα για να μην κουνιέται η τούρτα.
Από πάνω τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι από το κέικ,σιροπιάζουμε και βάζουμε πανω λιγη από τη μους.Απλώνουμε και συνεχίζουμε εναλλάξ.
Στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη μους και στολίζουμε όπως θέλουμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου