BURGER ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ: για τα μπιφτέκια μανιταριών
500-600γρ μανιτάρια λευκά
3-4 αποξηραμένα μανιτάρια πορτομπέλο
1 λευκό κρεμμύδι
1φλ τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1/2 φλ αλεύρι ολικής
1/3 φλ τριμμένο τυρί
1/2κγ πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τα burgers:
6 ψωμάκια στρογγυλά με σουσάμι
μουστάρδα
κέτσαπ
μαγιονέζα
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
και ότι άλλο θέλουμε!
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι και ξεφλουδίζοντας το καπάκι. Τα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό στη φωτιά με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και μόλις βγάλουν τα υγρά τους, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν και να εξατμιστούν τα υγρά.
Παράλληλα, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό και μόλις μαλακώσουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το κρεμμύδι ακανόνιστα και ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα και δεν πολτοποιείται εύκολα, βοηθάμε ρίχνοντας λίγο από το νερό στο οποίο μουλιάσαμε τα μανιτάρια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
τη φρυγανιά...
τα αυγά.....
το αλεύρι....
την πάπρικα...
το τυρί....
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αν είναι πολύ αραιό το μείγμα, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό να κάψει. Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μεγάλα μπιφτέκια και βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε μεριά. Δύο λεπτά πριν τα κατεβάσουμε, τοποθετούμε τις φέτες τυριού πάνω στα μπιφτέκια για να λιώσουν.
και με τυράκι....
Συνθέτουμε τα burger με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου